Inovace ve výrobě: Pětiosé měření

Neuvedeno

Pro měření držáků našich destiček využíváme stroj Renishaw Agility, který nám nabízí přesně to, co potřebujeme pro měření našich komplexních nástrojů.

Díky jeho pětiosé hlavě jsme schopni se dostat i do těžko přístupných prostorů, a to bez potřeby složitých sestav doteků.

Jeho zavedením se nám podařilo dosáhnout vyšší kvality a přesnosti naměřených výsledků. Další výhodou je, že proces měření probíhá bez zásahu operátora a jeho výstupem je sada korekcí pro úpravu NC programů.

Měření našich výrobků jsme prováděli pouze optickými měřidly. Ty samozřejmě stále využíváme, ale při měření nástrojů, které jsou tvořeny z více součástí, jsme narazili na určité komplikace nejen z hlediska dostupnosti, ale i opakovatelnosti naměřených výsledků.

Naši kolegové se zúčastnili rozhovoru se zástupcem firmy Renishaw, kde hovořili o využití zmíněného zařízení.
 
Rozhovor naleznete zde: https://www.mmspektrum.com/clanek/dormer-pramet-rozsiruje-vyrobu-diky-petiosemu-mereni-renishaw-agility

V Dormer Pramet budeme i nadále inovovat technologie, procesy a služby, abychom našim zákazníkům vždy poskytli to, co potřebují, a kdykoliv to potřebují.

Zpět na aktuality

NAŠE DALŠÍ ČLÁNKY

Umělá inteligence ve výrobě

PRACUJTE v Dormer Pramet

Postaráme se o vás. A některé benefity využije i vaše rodina.

Prohlédnout si Volná místa