Studenti s podporou Dormer Pramet dosáhli na rekord

14 .10. 2023

Dormer Pramet podporuje vzdělávání nové generace inženýrů nejen v Šumperku. V minulých letech jsme poskytovali podporu studentům strojírenských oborů na Technické univerzitě v Delftu v Nizozemsku v několika projektech zaměřených na technologii zvyšování účinnosti paliv.

Každý rok vybraní studenti pozastaví svá běžná studia, aby se zaměřili na návrh, výrobu a stavbu funkčních vozidel poháněných vodíkovými palivovými články. Týmy následně soutěží proti týmům z celého světa v disciplínách mechanického výkonu.

V minulém roce jsme poskytli nástroje a odborné rady týmu Hydro Motion, který postavil vodíkový člun pro soutěže v rychlosti a vzdálenosti, kde obsadil druhé místo mezi ostatními studenty a profesionálními týmy. Tento rok jsme rozšířili naši podporu o projekt March, tým pracující na osobním exoskeletonu, a tým Eco-Runner, který staví lehké městské auto poháněné vodíkem.

A právě tým Eco-Runner překonal světový rekord v pozemní dopravě: auto navržené studenty ujelo více než 1500 mil (2490 km) s méně než 2 librami (900 gramy) vodíku, čímž překonalo rekord dříve držený firmou Toyota.

Tito budoucí inženýři hledají způsoby, jak dále rozvíjet využití vodíkového paliva pro technologii pozemní a námořní dopravy, nejen pro individuální uživatele, ale i pro nákladní dopravu a obchod. Jsme na ně hrdí a i nadále zůstáváme po jejich boku jako spolehlivý partner.

Zpět na aktuality

NAŠE DALŠÍ ČLÁNKY

V minulém roce nás navštívilo 300 studentů

PRACUJTE v Dormer Pramet

Postaráme se o vás. A některé benefity využije i vaše rodina.

Prohlédnout si Volná místa