Umělá inteligence ve výrobě

14 .02. 2024

V Dormer Pramet dáváme palec nahoru moderním technologiím.

Určitě jste se již setkali s termíny jako je například Umělá inteligence (AI), neuronové sítě nebo dokonce strojové učení. I my v Šumperku intenzivně testujeme využití pro tento typ technologií a to aktuálně na pracovišti lisovny, kde jsme v rámci pilotního projektu vybavili jeden ze strojů autonomní kontrolní stanicí.

Jak to funguje? Nejdříve si stanice nafotí právě vyráběné destičky a hned poté proběhne automatické strojové rozpoznávání potenciálních vad. Díky unikátnímu algoritmu, který obsahuje prvky umělé inteligence, je stanice schopna odhalit možné vady na našich destičkách a ty pak nabídne operátorovi, který tak může neprodleně reagovat. 

V tomto procesu vidíme obrovský potenciál. Umožní nám další snížení zmetkovitosti, zvýšení produktivity a také kvality našich výrobků. 

Pokud máte zájem o více informací, můžete se podívat na video, které kolegové v rámci projektu připravili. 
Video vám je k dispozici zde: Umělá inteligence v Dormer Pramet

Být seřizovačem v Dormer Pramet znamená pracovat ve světě moderních technologií, ovládat nové stroje, řídit je a rozhodovat o jejich provozu. Zapomeňte na špinavou a fyzicky náročnou práci. Ta je minulostí, do které se ohlížíme již jen při našich výročích.

Zpět na aktuality

NAŠE DALŠÍ ČLÁNKY

V minulém roce nás navštívilo 300 studentů

PRACUJTE v Dormer Pramet

Postaráme se o vás. A některé benefity využije i vaše rodina.

Prohlédnout si Volná místa